INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDAGI KOMPARATIV ADYEKTIV IBORALARNING MAVZUIY TASNIFI - Saparov, S.P. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada komparativ adyektiv iboralarning mavzuiy tasnifi boyicha hozirgi vaqtga qadar qoraqalpoq tilida to‘liq frazeologik nazariya va ingliz tilining farqli belgilari ishlab chiqilmagan. Qiyosiy tadqiqotdan tashqari, komparativ adyektiv iboralarning tasnifiy mavzuiy guruhlari komponentlarini aniqlash lozim. Iboralarning bunday tasnifi tahlil qilinayotgan til leksika sathining ayrim milliy-o‘ziga xos xususiyatlarini aniqlash imkonini beradi.