FINAL SINTAKSEMALARNING O‘RNI VA DISTRIBUTSIYASI - Eshimbetova, G.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada gapning sintaktik semantikasini o‘rganish masalasi va final sintaksemalarning gap qurilmasidagi o‘rni hamda distributsiyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi sodda va qo‘shma gap qurilmalarida final sintaksemalarning valentligini aniqlashga e’tibor qaratiladi. Maqola mavzu doirasida tilshunoslikdagi muhim nazariy va amaliy masalalarni yoritadi.