ӘЖИНИЯЗДЫҢ БАБАЛАРЫ КИМ БОЛҒАН?, БУЛ ҲАҚҚЫНДА БИЗ НЕ БИЛЕМИЗ?... - Есебаев, М.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Ажиниёз Қўсибой ўғлининг келиб чиқиши ва ота-боболари бўйича тадқиқот натижалари акс етган. Бу тадқиқот ишлари қорақалпоқ адабиёти тарихида катта янгилик ҳисобланади.