AGRESSIV VA ZO‘RAVONLIK FENOMENOLOGIYASINING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Yusupova, Yo. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada, psixologiya fanida agressivlik va zo‘rovonlik tushunchalarining ilmiy izohi ko‘rsatilgan. Agressiv xatti-harakatlar stress, umidsizlik va boshqalarni keltirib chiqaradigan turli xil noqulay jismoniy va ruhiy hayotiy vaziyatlarga javob berish shakllaridan biri ekanligi yoritilgan. Tajovuzkorlik - bu shaxsning tug‘ma xususiyati bo‘lib, u tarbiya va shaxsning rivojlanishi jarayonida o‘zini buzg‘unchi harakatlarda namoyon qiladi yoki zaiflashadi va dushmanlik ma’nosiga ega emasligi tadqiqotlar tahlili bo‘yicha ko‘rsatilgan.