О‘SMIR FUTBOLCHILARNING FAOLIYATIDAGI TO‘SIQ VA QIYIN VAZIYATLARGA PSIXIK BARQARORLIKNI TA’MINLASH ASOSI - Xaitov, A.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada о‘smir futbolchilar faoliyatida yuzaga keladigan to‘siq va qiyin vaziyalatning shakllari hamda ta’sir darajasi aniqlangan. Bunday vaziyatlarga sporchilarning chidamliligini oshirish zarur bo‘lgan irodaviy sifatlar belgilangan. Musobaqa jarayonida о‘smir futbolchilar psixik barqarorligini saqlab qolish uchun to‘siq va qiyin vaziyalatning psixik barqarorlik komponentlari bilan bog‘liqligi ochib berilgan.