DEVELOPMENT OF A SCIENTIFIC WORLDVIEW IN THE TEACHING OF THE TOPIC "THE SUN AND ITS PHYSICAL NATURE" - Akimova, J.; Otarbaev, A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada "Quyosh va uning fizik tabiati" mavzusini o’rgatish orqali talabalar o’rtasida ilmiy dunyoqarashni shakllantirishning ahamiyati ko’rib chiqiladi. Unda o’quvchilarning quyosh hodisalari haqidagi tushunchalarini chuqurlashtirish uchun tadqiqotga asoslangan o’rganish, tanqidiy fikrlash va amaliy tajribalarni birlashtirish muhimligi muhokama qilinadi. Mavjud adabiyotlarni, samarali o’qitish usullarini va ushbu usullarni qo’llash natijalarini tahlil qilib, ushbu maqola ma’lumotli shaxslar va bo’lajak olimlarni shakllantirishda ilmiy ta’limning muhim rolini ta’kidlaydi.