ОСНОВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ В ФИЗИЧЕСКОМ ВОСПИТАНИИ - Умаров, М.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Тадқиқот шуни кўрсатадики, жисмоний ривожланиш ва восита қобилиятлари, қобилиятлари ва кўникмаларини шакллантиришда спорт тажрибаси бебаҳо ёрдам беради, унинг тарихий ривожланиши жараёнида энг самарали воситалар ва усуллар танланади. Шу билан бирга, жалб қилинганларнинг маълум бир контингенти (ёш, малака, жинсий) учун машқлар дозаси, улардан фойдаланиш тартиби ва бошқалар учун тегишли тузатишлар талаб қилинади.