BOZOR MUNOSABATLARI SHAROITIDA TALABALARNI IQTISODIY IJTIMOIYLASHTIRISHNING MOHIYATI - Tolepov Е.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Mustaqillik yillarida O‘zbekistonda erkin bozor iqtisodiyoti shakllandi. Jamiyatda xususiy mulkchilikning qaror topishi, mehnat bozorida kuchli raqobatning yuzaga kelishi har bir fuqarodan iqtisodiy bilim va faoliyat malakalariga ega bo‘lishni talab qiladi. Binobarin, iqtisodiy bilimlardan xabardorlik shaxsning iqtisodiy jihatdan samarali ijtimoiylashuvini taʼminlaydi. Maqolada talabalarni bozor munosabatlari sharoitida iqtisodiy ijtimoiylashuvini taʼminlash xususida so‘z yuritilgan.