НАЦИОНАЛЬНАЯ ТРАДИЦИЯ ВОЗРОЖДЕНИЯ НАСТАВНИЧЕСТВА В УЗБЕКСКОЙ НАРОДНОЙ МУЗЫКЕ - Сайтбекова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ўзбек халқ мусиқасида “устоз-шогирд” миллий анъ’аналарининг пайдо бўлиши ва тикланиши, ўқувчига асар ўргатиш жараёнида устознинг ўрни ва хорда партитуралар ижро этиш маҳорати ҳақида сўз боради.