O‘QUVCHILARDA EKOLOGIK XAVFSIZLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA EKOPEDAGOGIK TASHXIS - Muxtarova, L.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Mazkur maqolada xavfsizlik mezonlari asosida ekologik madaniyat samaradorligini tadqiq qilishga nazariy jihatdan yondashish asoslab berilgan. Xususan, har bir o‘quvchida ekologik xavfsizlik madaniyatini yuksaltirishning zamonaviy tendentsiyalarini ishlab chiqish, ekologik xavfsizligini ta’minlash usul-vositalarini aniqlash va ularni takomillashtirish bilan bog‘liq masalalarga oid fikr-mulohazalar keltirilgan. Zamonaviy ekologik ta’limning yetakchi vazifasi sifatida shaxsni ekologik fikrlashga o‘rgatish tizimini yaratish va o‘quvchilarga ekopedagogik ta’sir ko‘rsatish orqali ekologik xavfsizlik madaniyatini shakllantirish komponentlari, mezonlari va ko‘rsatkichlari tadqiqot jarayonida aniqlangan.