RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA O‘QITUVCHINING KASBIY RIVOJLANISHI - Gilishtaganova, O.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar davrida o‘qituvchining kasbiy rivojlanishi, ta’lim sifati va samaradorligiga qo‘yilayotgan talablar, raqamli muhit faoliyatga o‘tishning mazmuni va amalga oshirish usullari, «o‘qituvchining kasbiy rivojlanishi» va «kasbiy rivojlanishda o‘qituvchini qo‘llab-quvvatlash»ning asosiy tushunchalari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchini malakasini oshirishni qo‘llab-quvvatlash va o‘qitishni raqamli ta’lim muhitiga o‘tkazishdagi bir qancha imkoniyatlar yoritilgan.