JISMONIY MASHQLARDA ENERGIYA SARFLARINING TAHLILI - Ernazarov, Gʻ.N. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada sportchilarning kundalik xayotida xar xil xarakatlarni bajarishi, jismoniy mashqlarni amalga oshirilganda sarflanayotgan energiya miqdorini aniqlashda ikkita ko‘rsatkichga e’tibor beriladi yа’ni, energiya quvvatiga, umumiy energiya sarflangan energiya miqdori tushunilishi va jismoniy mashqlarni energiya quvvatiga qarab yengil, o‘rta, og‘ir va o‘ta og‘ir mashqlarga bo‘linadi.