ASLIYATDAGI PRAGMATIK XUSUSIYATLARNI TARJIMADA QAYTA YARATISH MASALALARI - Tursunbaev, B.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Mazkur maqolada asliyatdagi pragmatik xususiyatlarni tarjimada qayta yaratish masalalarining nazariy hamda amaliy ahamiyati o‘rganiladi. Manbaa matnining tushunarsiz taqdimoti bilan barcha so‘zlarning o‘zi aniq, ammo aytilganlarning umumiy ma’nosi aniq emas. Qoida tariqasida, tushunarsizlik manba matn muallifining o‘z fikrlarini bildirish qobiliyatining etarli emasligi, bir tildan boshqa tilga yomon tarjimasi tufayli yuzaga kelishi tadqiq qilinadi.