The grammatical usage of Gender concept in English and Karakalpak languages - Kurbanbaeva, D.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqola qoraqalpoq va ingliz tillaridagi otlarning jins tizimini oʻrganishga bagʻishlangan. Ikki tildagi gender tafovuti ilmiy asosda taqqoslanadi, chuqur lingvistik tahlil asosida gender farqlash usullari aniqlanadi va muallif ushbu masalani o‘rganish bo‘yicha ba’zi ishonchli manbalarga murojaat qiladi va jinsni belgilashning ilmiy asoslangan tizimini aniqlaydi. ikki tilda solishtiriladi.