ПСИХОЛИНГВИСТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ОБРАЗА «ЦВЕТ» В СОЗНАНИИ НОСИТЕЛЕЙ РУССКОГО И УЗБЕКСКОГО ЯЗЫКОВ - Кодирова, Ф.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада тил ва когнитив жараёнлар, хусусан, икки ижтимоий лингвистик муҳит ўртасидаги ўзаро боғликлиларни ўрганишга қаратилган. У рус ва ўзбек тилларида сўзлашувчилар онгидаги «ранг» тасвирини таққослашга бағишланган бўлиб, тил тизими ва ранги идрок этишнинг когнитив жараёнлари ўртасидаги боғлиқликни ёритиб беради. Ушбу мақолада тил ва фикрлаш ўртасидаги муносабатлар, шунингдек ранглари қабул қилишнингий хусусиятлари тасвирланган.