РОЛЬ СЛОВАРНОЙ РАБОТЫ ПРИ ИЗУЧЕНИИ РОДНОГО ЯЗЫКА - Каллибекова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақола талабаларни ўқитишдаги асосий муаммолардан бирига бағишланган, яъни луғат иши рус тилида ўқувчиларнинг тафаккурини ривожлантиришга ёрдам беради, турли сўзларни солиштириш ва солиштириш заруратини келтириб чиқаради; нафақат сўзларнинг онгли равишда тўпланишига, балки ўз фикрларини ёзма равишда тўғри ифодалаш кўникмаларини ривожлантиришга ҳам ҳисса қўшади.