VATAN KONSEPTINING GASTRONOMIK NOMLAR BILAN IFODALANISHI - Xolmo‘minova, M.R. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada lingvomadaniy konseptlarning ayrimlarini tahlil hamda tasnif qilgan holda, Vatan konsepti bilan qiyoslab, tushunchalar orasidagi bog‘liqlik ochib berilgan. Shuningdek, ayrim o‘rinlarda gastronomik nomlar Vatan konsepti bilan chambarchas bog‘liqligi, bu esa lingvokulturemalarning atama bilan aloqador ekanini isbotlangan.