QORAQALPOQ TILIDAGI SINONIM FRAZEMALARNING BADIIY ADABIYOTDAGI USLUBIY XUSUSIYATLARI - Xaytbayev, O.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada qoraqalpoq yozuvchilarining tildagi frazemalardan asarning emotsional-ekspressivligini oshirishda, qahramonning ayrim xususiyatlarini bo‘rttirib tasvirlashda ulardan ustalik bilan foydalanadilar. Shu bilan birga ularning tarkibiga o‘zgartirishlar kiritish, ularni qayta shakllantirish orqali ham ta’sirchanligini orttirishga adiblarning ustalik bilan foydalanishlari misollar asosida ko‘rsatib berilgan.