РОССИЯ ИМПЕРИЯСЫНЫҢ ЖАЎЛАП АЛЫЎЫНЫҢ ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛҚЫ МӘДЕНИЯТЫНА ТӘСИРИ - Бекбаўлиева, Н.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Чор Россиясининг қорақалпоқларни забт этиши ва унинг халқ маданиятига таъсири масаласи ҳақида сўз юритилади. Корақалпоқлар Россия империяси таркибига киргандан кейин халқ ҳаётида, яшаш тарзида юз берган сиёсий-маданий ўзгаришлар ва қадимдан келаётган миллий урф-одат маросимлариннг ўзгаришсиз қўлланилиши масаласи тадқиқ қилинади.