RELYEFGA OID GEOGRAFIK TERMINLARNING TOPONIMLARDA ISHTIROKI (Dehqonobod tumani misolida) - Eshboyev, B.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada geografik tadqiqotlarda ko‘pincha obyekt vazifasini bajaradigan relyef shakllarini ifodalovchi orografik terminlarning toponimlar hosil bo‘lishidagi ahamiyati Dehqonobod tumani toponimlari misolida yoritib berilgan. Hudud oronimlarini hosil qilgan orografik terminlar ilmiy tahlil qilingan va shu asosda topnimlarning etimologiyasi aniqlangan.