СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ БИОРАЗНООБРАЗИЯ ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Кудайбергенова, У.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Жанубий Оролбўйи биохилма-хиллигининг бугунги ҳолати ва ушбу минтақада экотуризмни ривожлантиришнинг истиқболли ёʻналишлари муҳокама қилинади. Устюрт платоси ҳудудининг жадал ривожланиши кузатилмоқда, бу антропоген омилларнинг ландшафт динамикасига, ўсимликлар жамоаси ва фаунанинг тур хилма-хиллигига таъсири билан бирга келади. Шу муносабат билан биологик хилма-хилликни доимий мониторинг қилиш, шунингдек, туризм инфратузилмасини ривожлантиришга инвеститсиялар киритиш зарур.