KREATIVLIK XUSUSIYATLARINI GENETIK OMILLARGA BOG‘LIQLIGINI О‘RGANISHNING EMPIRIK ASOSLARI - Odiljonova А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Kreativlik muammosini psixologik jihatdan о‘rganish, shaxsda kreativlik xususiyatini shakllantirishda genetik omillarga e’tibor qaratish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada genotipning kreativlik rivojlanishiga ta’siri muammosini о‘rgangan kо‘plab psixogenetik tadqiqotchilar ilmiy izlanishlari keltirib о‘tilgan. Kreativlikda tug‘mа biologik omil mavjudligi, kreativlik va asab tizimi xususiyatlarining genetik jihatdan aniqlangan tipologik xususiyatlari masalalari yoritib berilgan.