ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ЦИФРОВЫХ ТЕХНОЛОГИЙ НА РАЗВИТИЕ ЛИЧНОСТИ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА - Хакимова, И.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада рақамли технологияларнинг мактабгача ёшдаги болалар ривожланишига таъсири ҳақида фикр юритилади. Янги авлоднинг бошқаларга нисбатан тутган ўрни ва аҳамияти кўриб чиқилади. Ушбу мавзунинг долзарблиги сўнгги ўн йилликлар давомида рақамли технологиялар ҳаётимизнинг ажралмас қисмига айланганлиги билан боғлиқ. Ҳозирги авлод болалари ҳаётда ушбу технологиялардан тинимсиз фойдаланиб вояга етмоқда. Ўқитувчиларнинг вазифаси бу ҳодисанинг аҳамиятини тушуниш ва кўплаб омилларни ҳисобга олган ҳолда болаларни ўқитиш усулларини сифатли танлашдир.