MAHORAT DARSLARI ORQALI TALABALARNING TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATINI OSHIRISH - Matyakubova, X.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada mahorat darslari haqidagi o‘zbek va xorij olimlarining fikrlari va qarashlari, mahorat darslarini o‘z tajribamizda sinab ko‘rish va talabalar fikrlarini yig‘ish natijalari tahlil qilinadi. Darslar interaktiv metodlar, guruhli ishlash va amaliy mashg‘ulotlarni o‘z ichiga olgan holda o‘tkazilganligi va talabalar faolligi, ijodiy fikrlash, texnologiyalardan foydalanish va darslarning qiyinchiliklari bo‘yicha fikr-mulohazalari keltirilgan, mahorat darslarining ta’lim jarayonidagi ahamiyati va samaradorligi yoritib berilgan.