ИЗУЧЕНИЕ ЗНАЧИМОСТИ РАЗРАБОТКИ МОДЕЛИ ИСКУССТВЕННОГО ИНТЕЛЛЕКТА ДЛЯ РАСПОЗНАВАНИЯ КАРАКАЛПАКСКОГО ЯЗЫКА ЖЕСТОВ - Толыбаева, Г.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Қорақалпоқ имо-ишора тили учун сунъй интелект моделини ишлаб чиқишнинг аҳамияти кўриб чиқилган. Имо-ишоралари аниқлаш бўйича технологик ечимлар карларнинг ҳаёт сифатини ва ижтимоий интеграциясини яхшалашда муҳим рол ўйнайди.