О‘QUVCHILARNING ANALITIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH ILMIY PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Tleumuratova, N.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada о‘quvchilarning analitik tafakkurini rivojlantirish bo‘yiсhа muammolar falsafiy, psixologik-pedagogik va uslubiy adabiyotlar nazariy jihatdan tahlil etilgan va natijalar keltirilgan. О‘rta maktab о‘quvchilarining tahliliy kо‘nikmalarini shakllantirishda (gumanitar) ta’lim faoliyatining rivojlanish imkoniyatlari aniqlanadi, “qobiliyat”, “tahlil qobiliyatlari”, “о‘rta maktab о‘quvchilarining tahliliy qobiliyatlari” tushunchalarning mazmuni va mohiyati kо‘rib chiqiladi.