BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING AXBOROT KOMPETENTSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Nurmaxanov, K.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Axborot kompetentsiyasi asosan talabalarni tayyorlash sifatini tavsiflaydi va o‘qituvchining kasbiy kompetentsiyasining muhim tarkibiy qismlaridan biridir. Maqolada «kompetentsiya», «o‘qituvchining kasbiy kompetentsiyasi» va «axborot kompetentsiyasi» tushunchalari aniqlanadi, axborot kompetentsiyasini shakllantirish darajasi va bosqichlari aniqlanadi, talabalarni o‘quv jarayonida elektron o‘quv-uslubiy kompleksni yaratish va qo‘llashga tayyorlashning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.