ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ РАЗВИТИЯ КРИТИЧЕСКОГО МЫШЛЕНИЯ ПРИ ОБУЧЕНИИ РУССКОМУ ЯЗЫКУ - Киличева, Ф.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақола рус тилини ўқитишда танқидий фикрлашни ривожлантириш технологиясидан фойдаланиш муаммосига бағишланган. Танқидий фикрлаш технологияси мазмун, услуб, тил шаклини таҳлил қилиш, матндаги алоҳида элементларни ажратиб кўрсатиш, фактларни умумлаштириш, солиштириш, бирлаштириш ва қарама-қарши қўйиш, асосли хулосалар чиқариш, танқидий баҳолаш кўникмаларини ривожлантиришни назарда тутади.