И.ЮСУПОВ ЛИРИКАЛАРЫНДА ЗАТЛАСЫЎ АРҚАЛЫ ЖАСАЛҒАН МЕТАФОРАЛАР - Отепбергенова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада бадиий воситаларнинг алоҳида тури метафора бўйича мулоҳазалар баён этилади. Бунда хорижий олимларнинг метафора назарияси бўйича қарашлари ҳисобга олинади. Метафоранинг турлари, айниқса, поэтик метафора бўйича илмий тадқиқот ишлари хусусида мулоҳаза юритилади.