АЖИНИЁЗ ВА ҚОРАҚАЛПОҚ АДАБИЙ ТИЛИ - Қарлибаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ мумтоз адабиёти вакили Ажиниёз лирикаси тили семантик хусусиятлари ҳақида сўз юритилган. Унда шоир адабий талқинида кўп маъноли сўзлар услубий ўзига хослиги таҳлилга тортилган. Метафора ва кўп маъноли сўзлар ўзаро муносабати назарий жиҳатдан умумлаштирилган.