КОНЦЕПТУАЛЬНО-ТОПОЛОГИЧЕСКАЯ МОДЕЛЬ ПРОЦЕССА ОБРАЩЕНИЯ ИНФОРМАЦИИ В НАЛОГОВЫХ СИСТЕМАХ - Жамалова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада граф тўплам назарияси аппарати ва алгоритмлар ва дастурлар назариясининг ростов тилидан фойдаланган ҳолда солиқ тизими ва солиқ ахборот тизимининг объектлари ва субъектлари ўртасидаги ахборот ва функционал муносабатларни тавсифловчи моделлар келтирилган. Бундай алгоритмлар солиқ тизими ва солиқ ахборот тизимининг ишини автоматлаштириш вазифасини тўғри белгилашга имкон беради.