ОБРАЗОВАТЕЛЬНО-ВОСПИТАТЕЛЬНЫЕ ИДЕИ И МЫСЛИ В КАРАКАЛПАКСКИХ НАРОДНЫХ ЭПОСАХ (На примере эпоса «Шарьяр») - Абдуллаева, Р.А.; Толегенова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ халқ достонининг дидактик, тарбиявий, ғоявий қарашлари ўрганилади. Бу достон орқали болаларда меҳр-оқибат, адолат, инсонга ҳурмат, болага чуқур муҳаббат ғоялари чуқур сингдирилди. Достонда иккиюзламачилик, адолатсизлик, шафқатсизлик каби фазилатларга эга салбий қаҳрамонлар, ёвузлик тарафдорлари мактаб ўқувчилари ва ёшларда инсоний характердаги бундай иллатларга қарши ғояларни шакллантиришга хизмат қилади.