ТАЛАБАЛАРНИНГ ЎҚУВ-БИЛИШ ФАОЛЛИГИ ЎҚУВ ЖАРАЁНИНИНГ МУҲИМ НАТИЖАСИДИР - Пазылова, М.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада талабаларда ўқув-билиш мотивларини шакллантиришга хизмат қиладиган таълим жараёнининг яхлитлигини таъминлаш, шунингдек, талабаларнинг эркин ижодий фаолият ва рефлекция билан шуғулланишларига имконият яратишда ўқув-билиш фаолияти ва креатив характердаги ўқув-билиш мотивларини ташкил этиш масалалари ёритиб берилган.