TEACHING GRAMMAR IN ESP CLASSES - Kurbaniyazova, S.; Elmuratova, Z. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqola ESP (ingliz tilini maxsus maqsadlarda o’rgatish) darslarida grammatikani o‘rgatish bilan bog‘liq. Grammatik bilim ESP o‘rganish uchun grammatik kompetensiyani rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ESP darslarida grammatikani o‘qitishning deduktiv va induktiv yondashuvlarining ahamiyati, muvaffaqiyatli o‘rganishga ta’sir qiluvchi omillar qisqacha aks ettirilgan. Maqolada, shuningdek, ESP darslarida grammatikani o‘rgatish uchun kommunikativ yondashuv (CLT) usulidan foydalanishning afzalliklari ko‘rsatilgan.