«УЛЛЫ ЖЫРАЎДЫӉ СЫРЛЫ ҚУБЫЛЫСЛАРЫ» (Қаражан улы Нурабулла жыраў ҳаққында) - Аяпов, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақола қорақалпоқ жировчилик санъатида ўзининг сезиларли даражада ўрни бор, бир қанча атоқли шогирдларнинг устози Қаражан ўғли Нурабулла жиров ҳақида ёзилган. Бунда жировнинг халқ оғзаки афсоналаридан ташқари, авлодларининг жиров хақидаги бизга сўзлаб берган маълумотларини хам келтириб ўтдик.