ОПИСАНИЕ СИНОНИМИИ В ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧЕСКОЙ СИСТЕМЕ ЯЗЫКА - Каллибекова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада синонимларни тавсифлаш уларни тилнинг лексик тизимидаги бошқа лексик бирликлар орасидаги ўрнини аниқлаш, синонимларнинг семантик моҳиятини очиб бериш, синонимларнинг ўзига хослиги ва фарқи муаммолари, тил ва нутқдаги синонимларнинг функцияларини тавсифлаш ва бошқалар ёритилган.