ҮСТИРТТЕГИ ОРТА ӘСИРДЕГИ ТУРМЫСТЫҢ ДӘРЕКЛЕРДЕ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Қанаатов, Е.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ўрта асрларда Устюрт саҳросидаги яшаган халқлар, қавмлар ҳамда уларнинг турмуш-тарзи ҳақида ёзиб қолдирилган тарихий манбалар шарҳланади. Араб-форс тилларида битилган манбаларда Устюрт саҳросини кесиб ўтган савдо йўллари ҳақида ҳам маълумотлар мавжуд. Ушбу маълумотлар ўрта асрларда Устюртдаги ҳаёт ҳақида тушунча ҳосил қилишга ёрдам беради.