ҚОРАҚАЛПОҚЛАР ЭТНОГРАФИЯСИНИНГ МАҲАЛЛИЙ ТАДҚИҚОТЛАРДА ЁРИТИЛИШИ ҲОЛАТИ (илк босқич) - Абдуллаев, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада қорақалпоқ этнографиясининг совет даврида асосларининг яратилиши, ўлка халқларига оид эспедицияларнинг ўтказилиши ва илк этнографик тадқиқотларни нашр этилиши, шунингдек, мустақиллик даврида қорақалпоқ халқи этнографиясига оид изланишларнинг бошланиши, уларнинг асосий йўналишлари ва натижалари ҳақида маълумот бериб ўтилган.