PYTHON DASTURLASH TILIDA RAQAMLI TASVIRLARNI QAYTA ISHLASH KUTUBXONALARI - Medatov, A.A.; Abduvaliyev, M.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada raqamli tasvirlardagi matnlarni tanib olishda OCR texnologiyalarining imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Python dasturlash tilining Open CV, Pytesseract, EasyOCR, Pillow kutubxonalari yordamida tasvirdagi matnlarni tanib olish usullari ko‘rsatib o‘tilgan.