ВЛИЯНИЕ МАГНИТНОГО ПОЛЯ НА КОЭФФИЦИЕНТА НЕИДЕАЛЬНОСТИ ВАХ ДИОДА - Гулямов, Г.; Умаров, К.Б.; Мухитдинова, Ф.Р.; Солиев, А.З. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Магнит майдоннинг вольт-ампер характеристикасининг ноидеаллик коэфициентига таъсири ҳисоблаб чиқилган. Магнодиодага инжексия натижасида мувозанатсиз заряд ташувчиларнинг пайдо бўлиши потенциал тўсиқ баландлигининг ошишига ва заряд ташувчилар концентрациясининг пасайишига олиб келиши аниқланди. Бу диод орқали ўтадиган токни пасайтиради, асосий қаршиликни оширади ва диоднинг вольт-ампер характеристикасининг ноидеаллик коэфицентининг ўзгаришига олиб келади.