ПРИНЦИПЫ ПОВЫШЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОСТИ МЕЖКУЛЬТУРНОЙ КОММУНИКАЦИИ УЧАЩИХСЯ В ПРОЦЕССЕ ОБУЧЕНИЯ АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ - Менлимуратова, Э.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада инглиз тилини ўқитиш жараёнида талабаларнинг маданиятлараро мулоқоти самарадорлигини ошириш тамойилларининг аҳамияти муҳокама қилинади. Ўқитиш тамойиллари таълим жараёнининг объектив қонуниятларини акс эттиради ва ўқувчи шахсини ривожлантиришга қаратилган. Таълим тамойилларини билиш, мақсадларни тўғри белгилаш, ўқув материалининг мазмунини танлаш, мақсадга мувофиқ ўқитишнинг шакл ва усулларини танлаш, ўз қонуниятлари асосида таълим жараёнини ташкил этиш имконини беради.