METHODS OF TEACHING OF THE RUSSIAN LANGUAGE IN THE KARAKALPAK PRIMARY SCHOOL - Khodjaniyazova, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada ta’lim qoraqalpoq tilida olib boriladigan maktablarning boshlang‘ich sinflarida rus tilini o‘qitish metodikasi, o‘qitishning harf va tovushlar bilan tanishishdan boshlanishi, yangi so‘zlarni tushuntirish masalalari muhokama qilinadi. Rus tilidagi oddiy so‘zlarni (nutqni) tinglash va tushunish qobiliyati, ruscha so‘zlarni talaffuz qilish, bo‘g‘in-tovush va tovush-harf tahlilini amalga oshirish, rus tilidagi tovushlarni to‘g‘ri talaffuz qilish qobiliyati, dastlabki gap tuzish ko‘nikmalari, urg‘u, intonatsiya - bularning barchasi o‘quvchi tomonidan o‘qish va yozishni o‘rganish davrida o‘zlashtiriladi.