ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТӘРБИЯ – ҲӘР ТӘРЕПЛЕМЕ РАЎАЖЛАНҒАН ДӨРЕТИЎШИ ИНСАННЫҢ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЛИЎИНИҢ ТИЙКАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақола шахсни шакллантиришнинг асоси сифатида инсонни эстетик тарбиялаш муаммосига бағишланган. Муаллиф эстетик тарбиянинг мақсад ва вазифаларини очиб беради, ижодий шахснинг шаклланиши ва ривожланиши жараёнига таъсир этувчи энг муҳим омиллар кўриб чиқилади. Шахснинг эстетик ривожланиши жараёнида санъатнинг ўрни ва ролига катта эътибор берилади.