TIBBIY TA’LIMDA GENDER TENGLIK MASALALARINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Ortiqova, N.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Mazkur maqolada tibbiy ta’limda gender tenglikni ta’minlash siyosatini davom ettirish, xotin-qizlarning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirish, ularni qo‘llab-quvvatlashga doir islohotlarni amalga oshirish, jamiyatda xotin-qizlarga tazyiq va zo‘ravonlikka nisbatan murosasizlik muhitini yaratish masalasiga urg‘u berilgan.