РОЛЬ САПАРБАЯ ПАЛВАНОВА В КАРАКАЛПАКСКОЙ МУЗЫКАЛЬНОЙ КУЛЬТУРЕ - Жумабаев, А.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада Сапарбай Палвановнинг ҳаёти ва ижодий иўлининг асосий босқичлари, бастакор ва дирижёр сифатида эришган ютуқлари баён этилган. Мақолада С.Палванов ижодий мероси, қорақалпоқ мусиқаси ва хор дирижёрлигининг ривожланиши ҳақиди назарий тушунчалар берилган.