ИЛИМИЙ ИЗЕРТЛЕЎДИҢ ТЕОРИЯЛЫҚ МЕТОДОЛОГИЯЛЫҚ МАШҚАЛАСЫН ИСЛЕП ШЫҒЫЎДА АБУ РАЙХАН БЕРУНИЙДИҢ ҚОСҚАН ҮЛЕСИ - Есназарова, З.Б.; Тлеумуратова, З.М.; Утемисов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада қомусий олим Абу Райҳон Берунийнинг илмий тадқиқотнинг назарий методологик муоммасини ишлаб чиқишига қўшган салмоқли ҳиссаси, унинг илмий ёндашувларига маҳаллий ва хорижий олимларнинг берган баҳоси таҳлил қилинган ва ўрганилган.