И.ЮСУПОВ ЛИРИКАЛАРЫНДА ПЕРИФРАЗАЛАРДЫҢ ОБРАЗ ЖАСАЎДАҒЫ ХЫЗМЕТИ - Отепбергенова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада бадиий воситаларнинг алоҳида тури – перифразалар бўйича мулоҳазалар баён этилади. Бунда хорижий олимларнинг перифраза назарияси бўйича қарашлари ҳисобга олинади. Шоир И.Юсупов ижодидаги перифразанинг турлари ва унинг поэтик образ, эмоциональ-экспрессивлик хизмати ҳақида сўз этилади.