QARAQALPAQ BALALAR OYÍN FOLKLORÍNÍŃ JANRLÍQ QURAMÍ - Biysenbaev, Q. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada qoraqalpoq xalq oǵzaki ijodiga, jumladan bolalar folkloriga mansub “So’z o’yin qo’shiqlari” janrining o’ziga xos xususiyatlari, tarixi, lirik va dramatik xususiyatlari xususida fikr yuritiladi. Shuningdek, ushbu janr badiiy xalq oǵzaki ijodiyotining mustaqil janri sifatida tahlil qilinadi.