КОЛЛЕКТИВЛАШТИРИШ ГИРДОБИ ВА УНГА ҚАРШИ ДЕҲҚОНЛАР ҚИСМАТИ - Якубов, Ў.Ш.; Утепова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада коллективлаштириш, колхозлаштириш жараёнларида келиб чиққан халқ норозилиги ва уларга қарши большевикларнинг зўравонликлари оқибатида ўзбек халқининг аянчли қисмати ҳикоя қилинади.