СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ ВОДОСНАБЖЕНИЯ НАСЕЛЕНИЯ В УСЛОВИЯХ РЕСПУБЛИКИ КАРАКАЛПАКСТАН - Мираметова, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикаси шароитида аҳолини сув билан таъминлаш муаммолари бўйича олиб борилган тадқиқотлар натижалари келтирилган. Сув таъминоти ва суғориш учун эр ости сувларининг ҳозирги ҳолати сезиларли даражада истеъмол қилиниши билан боғлиқ ва ҳар доим ҳам одамлар учун зарур бўлган йўналишга йўналтирилмайди. Гидрогеологик вазиятнинг ўзгариши кўпинча табиий муҳит ва аҳоли саломатлигининг махсус антропоген динамикасини яратади.